Ti indsamlingstendenser, du skal holde øje med i 2022

Jeg har talt med Altinget om trends hos indsamlingsorganisationer. Jeg spår, at der både på det digitale og det analoge område vil der ske ting og sager og markante nybrud i det kommende år.

Krystalkugler er populære omkring nytår – det gælder også for civilsamfundsorganisationer, som hver dag er i konkurrence med hinanden og sidste års resultater om opmærksomhed, medlemmer, frivillige og penge til netop deres gode sag.

Som indsamlende eller fonds- og bevillingsstøttet organisation kan det være nyttigt at kende konkurrentens næste træk eller måske endda selv være først med et træk, der kan give et forspring. Også selvom der som bekendt ikke er konkurrence om problemer, der skal løses.

Jeg har talt længe med Altinget.dk om hvad vi vil se mere af i fremtiden. F.eks. taler vi om udbredelsen af kunstig intelligens til at forudsige det individuelle medlemsfrafald, så man kan lave forebyggende tiltag til den enkelte.

Og så spår jeg en slags revival til det gammeldags, fysiske brev i din postkasse💌Og meget andet.

LÆS hele denne ‘long-read’ artikel over hos Altinget.dk.

Christian Sophus Ehlers

Jeg hjælper medlemsorganisationer, NGO’er, partier og fagforeninger med at få flere medlemmer, støtter og digitale handlinger.

Previous
Previous

Nudge - nudge: Børnetegninger og andre kreative greb indsamler millioner

Next
Next

Doner en NFT og andre tendenser vi vil se i fremtiden